Typy MIME [rar]

Jesteś zainteresowany kupnem serwera, domeny - zapytaj naszych użytkowników co o nim sądzą.

Typy MIME [rar]

Postprzez v8k7c » 22.01.2007, 20:16:14

Witam

Jestem uzytkownikiem serwera wirtualnego ehost.pl (pakiet MINI). Zauwazylem, ze w konfiguracji serwera nie ma podanego typu MIME dla plikow .rar. Powoduje to, ze pliki te otwierane sa w postaci tekstu (!).

Wiem, ze mozna sobie dodac to w .htaccess. Jednak szanujaca sie firma nie powinna pozwalac sobie na takie braki w konfiguracji (zwlaszcza, ze ceny pakietow nie sa wcale male). Nawet na darmowych serwerach te rzeczy sa dobrze ustawione.

Pliki rar powinny miec nastepujacy typ MIME:
application/x-rar-compressed
v8k7c
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22.01.2007, 20:08:28

Postprzez eHost.pl » 22.01.2007, 21:41:44

Wystarczy dodać sobie w Panelu serwera/MIME Types.

IE radzi sobie z tym bez problemu.
Pozdrawiam serdecznie
Krzysztof Dziewoński
Pomoc eHost.pl - pomoc, faq... xIP.pl - domeny od 5zł Webhelp.pl - dla webmasterów
Avatar użytkownika
eHost.pl
Admin Forum
 
Posty: 1070
Dołączył(a): 06.10.2003, 02:29:14
Lokalizacja: Puławy

Postprzez v8k7c » 26.01.2007, 21:44:33

Witam ponownie

Znalazłem chyba pewien błąd.
Dodałem w panelu administracyjnym typ MIME dla plikow rar. Wszystko bylo ok do czasu kiedy wlaczylem opcje listingu katalogow. Ku memu zdziwieniu, typ MIME po prostu z panelu zniknal. Juz kilka razy wprowadzalem go ponownie, lecz caly czas samoistnie sie usuwa.

Prosze to sprawdzic
v8k7c
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22.01.2007, 20:08:28

Postprzez eHost.pl » 26.01.2007, 21:53:57

Prawdopodobie jest to bug cPanela, proponuję wpisać go ręcznie w .htaccess
Pozdrawiam serdecznie
Krzysztof Dziewoński
Pomoc eHost.pl - pomoc, faq... xIP.pl - domeny od 5zł Webhelp.pl - dla webmasterów
Avatar użytkownika
eHost.pl
Admin Forum
 
Posty: 1070
Dołączył(a): 06.10.2003, 02:29:14
Lokalizacja: Puławy

Postprzez v8k7c » 28.01.2007, 23:06:24

IE radzi sobie z tym bez problemu

IE nie jest jedyna przegladarka.

Prawdopodobie jest to bug cPanela, proponuję wpisać go ręcznie w .htaccess

Faktycznie, jest to bug cPanela. Po wpisaniu wszystkiego recznie w htaccess jest ok.
v8k7c
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22.01.2007, 20:08:28

Postprzez eHost.pl » 28.01.2007, 23:58:07

Wiemy, ale sprawdzamy wszystko na IE bo większość jej używa.

cPanel posiada błędy i nie wszystkie da się wyeliminować, większość jest wkompilowana w cPanel i nie mamy "nic do powiedzenia" :(
Pozdrawiam serdecznie
Krzysztof Dziewoński
Pomoc eHost.pl - pomoc, faq... xIP.pl - domeny od 5zł Webhelp.pl - dla webmasterów
Avatar użytkownika
eHost.pl
Admin Forum
 
Posty: 1070
Dołączył(a): 06.10.2003, 02:29:14
Lokalizacja: Puławy

Postprzez konkordpl » 03.02.2007, 22:33:07

Może czas w końcu zmienić cP na coś bardziej przyjaznego?
Avatar użytkownika
konkordpl
 
Posty: 174
Dołączył(a): 02.01.2004, 16:45:06
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez eHost.pl » 04.02.2007, 02:02:02

Tak ale ile z tym problemu...
Pozdrawiam serdecznie
Krzysztof Dziewoński
Pomoc eHost.pl - pomoc, faq... xIP.pl - domeny od 5zł Webhelp.pl - dla webmasterów
Avatar użytkownika
eHost.pl
Admin Forum
 
Posty: 1070
Dołączył(a): 06.10.2003, 02:29:14
Lokalizacja: Puławy

Postprzez konkordpl » 04.02.2007, 02:46:28

Informowalem i podrzucalem propozycje juz 2 lata temu, niestety woleliście cP. Teraz widzicie, że badziewne cP nie jest takie cudne a są znacznie lepsze panele.

Mnie powoli zaczyna to denerwować, ten cały syf ktory robi cP i ta jego ograniczona funkcjonalnosc.
Avatar użytkownika
konkordpl
 
Posty: 174
Dołączył(a): 02.01.2004, 16:45:06
Lokalizacja: Bydgoszcz


Powrót do Opinie o uslugach eHost.pl, xIP.pl



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość